Privacybeleid

dutchdo.nl webshops vallen onder de Dutchdo B.V. en heeft verschillende webshops met een ruim assortiment verschillende producten. Dit is een van die webshops. dutchdo.nl hecht veel waarde aan jouw privacy. Als je iets bij ons bestelt, mag je ervan uitgaan dat wij zorgvuldig omgaan met jouw persoonlijke gegevens. We hebben jouw gegevens nodig om je bestelling af te kunnen handelen. Maar we stellen natuurlijk alles in het werk om ervoor te zorgen dat je gegevens niet ongevraagd in handen vallen van hackers of onbetrouwbare partijen .
Zo bewaren we ze op een beveiligde database. dutchdo.nl geeft ze ook nooit door aan derden voor commerciële doeleinden. En vanzelfsprekend blijft je te allen tijde eigenaar van je gegevens. Dat houdt in dat je ze altijd kunt inzien, wijzigen of verwijderen. En als wij ze willen gebruiken voor iets anders dan het afhandelen van de bestelling, vragen we je daarvoor eerst om toestemming.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van onze webshops en onze dienstverlening. De volledige lijst met webshops waar dit privacybeleid en de door jou aangegeven cookievoorkeuren voor gelden is onder deze alinea opgesomd. Ons beleid is afgestemd op de Algemene Verordening Gegevensverwerking die in de Europese Unie geldt. Deze schrijft voor dat we je moeten informeren over welke persoonsgegevens we verzamelen, waarom, wat we er mee doen, wie er mee werken en onder welke voorwaarden. Ook leggen we uit hoe en waar we de data bewaren en beschermen tegen misbruik en aanvallen van buitenaf.
Daarnaast kunt je in onze Algemene Voorwaarden uitgebreid lezen over welke rechten die je als consument en hoe je er gebruik van kunt maken. Meer over de AVG vind je op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Onze contactgegevens staan onderaan.

Gegevensverwerking

Algemene gegevens

Zonder je naam en adres kunnen we je bestelling niet afronden. Je wil toch ook dat de bestelde artikelen zo snel mogelijk en op het juiste adres worden bezorgd? Omdat we soms contact met je moeten opnemen met vragen over de bestelling, vragen we ook om je telefoonnummer. Je e-mailadres hebben we nodig om je een bevestiging van de bestelling te kunnen sturen, maar ook om je te laten weten dat het pakketje is verstuurd. Je kan de gegevens zelf aanpassen of verwijderen in je persoonlijk account.

Betaalgegevens

dutchdo.nl maakt gebruik van een beveiligde betaalomgeving, zodat je veilig je bestelling kunt afrekenen. De betaalgegevens slaan we op in onze administratie waar ze worden gekoppeld aan je bestelling. We gebruiken je bankrekeningnummer alleen als je nog geld van ons terugkrijgt.

IP-adres

Ons systeem herkent je IP-adres. Daardoor weten wij wat je voorkeuren zijn en kunnen we je als het nodig is goed adviseren. Omdat je IP-adres is gekoppeld aan je dutchdo.nl-account, kun je er zeker van zijn dat niemand anders inlogt op jouw persoonlijke account.

Account

In je account vind je naast gegevens over je bestellingen, ook alle persoonlijke gegevens die we van je hebben. Je kan in je account je gegevens altijd aanpassen of verwijderen. Hier kun je je ook inschrijven of afmelden voor onze nieuwsbrief.

Reviews

We stellen het zeer op prijs als jij je ervaringen deelt met andere klanten zodat deze een nog beter beeld krijgen van onze diensten en producten. Reviews die je achterlaat op websites van externe reviewpartijen als Trusted shops worden aan ons teruggekoppeld. Met jouw feedback kunnen we onze webshop optimaliseren en zorgen dat jij en al onze klanten net zo tevreden zijn en blijven. De reviewpartijen beschikken over gegevens als je naam, e-mailadres en IP-adres.

Verkeersgegevens

Telkens als je onze website bezoekt, worden er zogenaamde verkeersgegevens opgeslagen. Deze gegevens zijn niet terug te leiden naar jou als persoon. Het gaat om gegevens zoals welke pagina’s je hebt bezocht en hoe lang en of er een bestelling is geplaatst. Gegevens over jouw leesgedrag gebruiken we om onze website nog gebruiksvriendelijker te maken en content te maken die bij jouw wensen past.

Derde partijen

We gebruiken je persoonsgegevens alleen voor het verwerken van je bestellingen. Omdat we niet alles zelf kunnen doen, werken we met externe partijen. Denk aan een administratiekantoor, PostNL en leveranciers van onze producten. Deze partijen hebben allemaal een verwerkersovereenkomst met ons afgesloten waarmee ze beloven dat ze zich ook aan de privacyregels houden. Ook hier geldt weer dat als ze jouw gegevens voor een ander doel willen gebruiken, ze ons eerst moeten informeren zodat we je om toestemming kunnen vragen.

Strafrechtelijk onderzoek

Soms zijn we wettelijk verplicht om onze klantgegevens te delen in verband met een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In zo’n geval hebben we geen keuze, maar we beloven je wel dat wij alles doen om ons daartegen te verzetten. Dat houdt in dat we gebruik maken van alle mogelijkheden die de wet ons biedt.

Hoe lang bewaren we jouw data?

Soms zijn we wettelijk verplicht om onze klantgegevens te delen in verband met een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In Je klantgegevens bewaren we net zo lang als je klant van ons blijft. Je bent natuurlijk vrij om je gegevens te verwijderen of aan te passen. Dat kan je via je dutchdo.nl-account. Dit geldt echter niet voor facturen met je persoonsgegevens. Op grond van onze administratieve verplichtingen moeten wij de facturen bewaren. Wij houden ons aan de bewaartermijnen die daarvoor staan. Je financiële gegevens zullen we overigens nooit delen met derden. Een uitzondering maken we als je nog niet hebt betaald en de gestelde betalingstermijn is overschreden. Dan schakelen we een incassobureau in.
Overigens, slaan wij ook de kenmerken van de door jou bestelde producten en bestellinggegevens op, als je daar toestemming voor hebt gegeven. Met deze gegevens kunnen we onze website verder personaliseren en je producten aanbevelen die je wellicht ook interessant vindt.

Hoe dutchdo.nl de beveiliging heeft geregeld?

Je kunt er zeker van zijn dat je data bij ons in veilige handen is. Je persoonlijke gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd en opgeslagen op beveiligde servers. Dat geldt vanaf het moment dat jij je account aanmaakt of een bestelling bij ons plaatst, maar ook als je betaalt. Je herkent de beveiligde SSL-verbinding aan het groene slotje linksboven in de browser.

Alleen bevoegde medewerkers met een geheimhoudingsplicht hebben toegang tot de beveiligde servers waar jouw gegevens zijn opgeslagen. Daarom kunnen wij je maximale veiligheid garanderen en is fraude of diefstal van gegevens nagenoeg uitgesloten. En natuurlijk, we verstrekken je gegevens nooit aan derden voor commerciële doeleinden. We delen ze alleen met partijen die betrokken zijn bij de afhandeling van de bestelling.

Gebruik cookies

Wanneer je dutchdo.nl bezoekt, geef je automatisch toestemming voor het ontvangen van cookies. Cookies zijn tijdelijke tekstbestandjes met computercode die ervoor zorgen dat onze website je herkent bij een volgend bezoek. De cookies worden automatisch door je browser opgeslagen op de harde schijf van je computer. Zo hoef je niet telkens opnieuw dezelfde informatie in te voeren wanneer je weer iets bij ons koopt. Daarnaast kunnen we je met deze informatie een persoonlijk advies geven op basis van eerdere bestellingen.Maar ook voor ons, dutchdo.nl zelf, zijn cookies handig. Met behulp van de cookies krijgen wij inzicht in het gebruik van onze website, maar we zetten de cookies ook in voor marketingdoeleinden. Zo maakt Google Analytics op basis van informatie voor ons een analyse van onze website. Hiermee kunnen we onze website en diensten verbeteren en aanpassen aan de wensen van onze bezoekers.
Onze cookies verzamelen overigens geen persoonlijke informatie. Als je toch liever geen cookies wilt ontvangen tijdens het winkelen op dutchdo.nl kun je de instellingen voor de cookies aanpassen in je browser en onze cookies en JavaScript uitschakelen. Echter, let op want de meeste websites werken niet optimaal wanneer je cookies uitschakelt.

Sommige cookies worden verwijderd bij het afsluiten van de browser. Andere (bijvoorbeeld die met inloggegevens) kunnen jaren op je computer blijven staan als je ze niet verwijdert.

Hoe wijzig je jouw cookievoorkeuren?

Het is niet aan te bevelen, omdat de website niet optimaal werkt, maar je kunt de cookies en Javascript uitschakelen in jouw browser. Elke browser heeft een eigen handleiding. Zoek hier onder jouw browser.

Lees meer hier over het verwijderen van de cookies in de volgende links:

Welke cookies gebruiken en waarom?

We onderscheiden 3 soorten cookies:

  • Functionele cookies
  • Analyserende cookies
  • Marketing cookies

Hieronder lichten we de verschillende cookies toe.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn vooral bedoeld om je het winkelen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn de cookies nodig om je spullen in het winkelmandje te plaatsen, om in te loggen in je persoonlijk account of reviews te bekijken.

dutchdo.nl-sessie

Delen

We delen je informatie niet met derden

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
dduid dutchdo.nl Sessie Deze cookie is nodig om je spullen in het winkelmandje te plaatsen, om in te loggen in je persoonlijk account of reviews te bekijken. Eigenlijk alle functionaliteiten die nodig zijn om de website werkend te houden.

Analyserende cookies

Meten is weten

Klantvriendelijk staat bij dutchdo.nl hoog in het vaandel. Daarom zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze website. Daarvoor gebruik we informatie analyserende cookies.

Google Analytics

Doel

Met cookies van Google Analytics meten we hoe je onze webshop gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze website te verbeteren. Zonder deze cookies zou het ons heel wat meer tijd kosten om verbeteringen door te voeren.

Eigenschappen

Deze cookie komt van Google en wordt na maximaal twee jaar verwijderd. Sommige cookies worden al na dertig seconden of een minuut verwijderd.

Delen

Google deelt geen anonieme data met derden. Privacy statement

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
_ga dutchdo.nl 2 jaar Identificeert een unieke bezoeker
_gid dutchdo.nl 24 uur Identificeert een unieke bezoeker
gac_ dutchdo.nl 90 dagen Deze cookie stuurt informatie over Adwords campagnes uitgezet door dutchdo.nl naar Google Analytics en AdWords. Dit maakt het mogelijk om AdWords Conversies te meten. Aan de hand van deze data weten wij welke campagnes wel werken en welke niet.
_dc_gtm__ dutchdo.nl 30 dagen Deze cookie wordt gebruikt om het aantal verzoeken over een periode te regelen. Deze Cookie wordt geplaatst als Google Analytics met gebruik van Google Tag manager gebruikt wordt.

VWO

Doel

Met de cookies van VWO voeren we tests uit en houden we gebruikersinformatie bij. De cookies houden de variatie bij die een gebruiker heeft bekeken en helpen om dezelfde variatie consistent aan de gebruiker te leveren; bijhouden van doelen voltooid door een gebruiker; en bepalen of een gebruiker deel uitmaakt van een test.

Delen

We delen de informatie niet met derden.

Meer lezen: Privacy Policy

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
vwo_uuid_v2 VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.
debug_vis_opt_exp_EXPERIMENT_ID_combi VWO 1 maand Deze cookie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een bezoeker altijd de juiste variant van bijvoorbeeld een A/B-test te zien krijgt.
debug_vis_opt_exp_EXPERIMENT_ID_goal_GOAL_ID VWO 1 week Deze cookie wordt aangemaakt als er een vooraf ingesteld doel bereikt is binnen een experiment.
debug_vis_opt_s VWO 6 maanden Deze cookie houdt bij of de gebruiker een nieuwe of terugkerende bezoeker is voor een bepaald experiment.
debug_vis_opt_test_cookie VWO Sessie Deze cookie controleert of cookies toegestaan zijn door de gebruiker of niet.
debug_vwo_uuid VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.

Marketing cookies

DoubleClick Floodlight

Doel

Floodlight houdt conversies voor het DoubleClick Digital Marketing (DDM) -platform bij. De Cookies worden gebruikt om herhaalbezoeken van een specifieke browser te herkennen.

Meer informatie over DoubleClick cookies:
https://support.google.com/dfp_premium/answer/2839090?hl=en

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
IDE Double Click (Google) 1 jaar Met deze cookie kunnen wij onze advertentiecampagnes optimaliseren. Deze informatie wordt gedeeld met Double Click (Google). Google zal zich als verwerker moeten houden aan de opgestelde verwerkersovereenkomst om jouw privacy te beschermen.

Jouw rechten als betrokkene

Dankzij de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming zijn er een aantal rechten vastgelegd waar jij als inwoner van Europa gebruik van kunt maken. Sommige van deze rechten bestonden al maar zijn aangescherpt. Ook zijn er nieuwe bijgekomen.

Recht op informatie over de verwerking

Organisaties zijn verplicht om publiek te informeren over gegevensverwerking. Jij hebt het recht om te weten wat er met je gegevens gebeurt en waarom. En dat geldt bij elke nieuwe verwerking. dutchdo.nl zal je altijd informeren als je gegevens worden verzameld en wat er met je gegevens gebeurt. Dat kan overigens ook in de vorm van informatie op onze website. Alleen als al vaststaat dat je bent geïnformeerd bijvoorbeeld met een mail aan een door je zelf opgegeven e-mailadres, hoeven we je niet opnieuw op de hoogte te brengen.

Recht van inzage en rectificatie

Als je dat wil, kan je ons vragen of je persoonsgegevens automatisch worden verwerkt en om welke gegevens het gaat. Je bent niet verplicht om je inzageverzoek toe te lichten. Daarnaast mag je ook als ouder of wettelijke vertegenwoordiger een inzageverzoek doen voor kinderen tot 16 jaar. Overigens gelden ook offline-gegevens onder het inzagerecht, met uitzondering van data uit stukken die al zijn opgeborgen in een archiefbewaarplaats.

Je hebt ook het recht om ons te vragen om gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen als deze feitelijk onjuist zijn, onvolledig zijn, niet ter zake doen of als ze worden gebruikt of zijn verzameld op een manier die in strijd is met de wet. Dit moeten we ook doorgeven aan externe partijen die namens dutchdo.nl met je gegevens werken, en we zullen je als betrokkene uiteraard daarover informeren.

Recht om vergeten te worden

Er bestond al een recht op correctie en verwijdering, maar dat heet nu het recht om vergeten te worden. Bovendien zijn op dit gebied je rechten uitgebreid. Zo is het recht niet meer beperkt tot het verwijderen van objectief onjuiste gegevens, onvolledige gegevens of gegevens die niet meer ter zake doen.
Je mag je persoonsgegevens laten wissen als:

  • De gegevens niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld of verwerkt.
  • Jij je toestemming voor verwerking intrekt of als je bezwaar aantekent.
  • Wij jouw gegevens onrechtmatig hebben verwerkt.
  • Jouw gegevens moeten worden gewist op basis van een regel uit het Unierecht of nationaal recht.
  • Als het gaat om gegevens van kinderen die jonger zijn dan 16 jaar.

Natuurlijk zullen we dit ook doorgeven aan derde partijen die namens ons met de gegevens werken, en uiteraard ook aan jou als betrokkene.

Recht op verzet

Je kunt ons verzoeken om je persoonsgegevens niet langer meer te gebruiken. Dit noemen we recht op verzet. Je mag dit van ons vragen als wij jouw gegevens gebruiken voor marketingdoeleinden, maar ook als je daar bijzondere persoonlijke redenen voor hebt, bijvoorbeeld als je niet wilt dat een bekende die bij ons werkt jouw ‘gevoelige’ gegevens kan inzien. We moeten dan binnen vier weken beslissen of we stoppen met het gebruik van de gegevens.

Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Het recht op overdraagbaarheid, dataportabiliteit, houdt in dat persoonsgegevens makkelijk moet kunnen worden doorgegeven, bijvoorbeeld als je wilt overstappen. Een consument mag een organisatie vragen om zijn digitale persoonsgegevens rechtstreeks over te dragen. Het gaat hier uitsluitend om digitale persoonsgegevens die met of zonder je toestemming zijn verzameld en worden verwerkt. Wij zijn verplicht om de gegevens te verstrekken in een vorm die gemakkelijk kan worden hergebruikt door een andere organisatie. Daarvoor kunnen we een zogenaamde API-koppeling (application programming interface) gebruiken. De koppeling maakt een verbinding mogelijk tussen het systeem of applicatie van dutchdo.nl en dat van een derde partij, zoals Post NL.

Rechten van betrokkenen bij profilering

Profilering is een ander woord voor het geautomatiseerd verwerken van persoonsgegevens. Je hebt als consument het recht om niet mee te werken aan profilering voor marketingdoeleinden. Zo kan op basis van verzamelde informatie een profiel van je worden gemaakt waarmee je koopgedrag kan worden voorspeld. Zo kunnen we bijvoorbeeld op basis van jouw profiel je specifieke aanbiedingen mailen. Als je dit niet op prijs stelt, kun je bezwaar maken. Wij zijn verplicht om de verwerking van jouw data voor direct marketing onmiddellijk te staken.

Terugtrekken van toestemming

Wat je vooral merkt van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is dat we je veel meer dan voorheen zullen informeren over onze gegevensverwerking. En we zijn nu ook verplicht om je vooraf om toestemming te vragen. En dat zal anders gaan dan in het verleden. Zo is een pagina waar op we je toestemming vragen en waar we op voorhand al de toestemming hebben aangevinkt niet langer meer rechtsgeldig. Je moet voortaan zelf een vinkje zetten, of wel dutchdo.nl actief toestemming verlenen voor een specifieke handeling of verwerking van je persoonsgegevens. Voor de AVG was zo’n zogenaamde pre-ticked box wel voldoende. Je bent altijd vrij om je toestemming ook weer terug te trekken.

Wil je gebruik maken van een van je rechten. Dan kun je je verzoek indienen en e-mailen naar info@dutchdo.nl

Of schriftelijk via

Dutchdo.nl
Postbus 1077
6460 BB KERKRADE
Nederland

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 8,5
Zeer goed Ik kwam er twee dagen voor mijn vakantie achter dat ik er nog een nodig had. Dankzij de snelle levertijd met een gerust hart de auto ingestapt. 10
Uitstekend Heel blij met mijn verloop adapter, werkte perfect en een fijne vakantie gehad! 8,7
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links